Over Frauke

Mijn naam is Frauke Kneepkens. In 1998 heb ik mijn wens vervuld en ben ik gaan samenwerken met mensen & honden. Na het afronden van mijn MBO-Opleiding Sociaal Pedagogisch Werk heb ik 5 jaar werkervaring in de zorgsector opgedaan. Daarnaast heb ik 3 jaar les gegeven bij Kynologenclub Zeeland, waar ik destijds met mijn hond Asha op landelijk niveau trainingen volgde.

In 2003 heb ik besloten mijn hobby onder de vlag van het Martin Gaus Gedragscentrum in Lelystad te professionaliseren. Ik heb een HBO-Opleiding gevolgd tot Kynologisch Gedragstherapeute. Alle instructeur certificaten heb ik behaald. Aansluitend ben ik 2,5 jaar als trainster werkzaam geweest bij de Martin Gaus Geleide-& Hulphondenschool. Later heb ik deze functie kunnen uitbouwen tot begeleiding in het proces van ‘aflevering’ van een hond bij een ‘klant’ met een visuele beperking. Tevens leidde Helly Gaus gedurende een half jaar mij intern op tot trainster in het (her) opvoeden van honden met probleemgevend gedrag.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als instructeur binnen de landelijke Hulphondenschool ‘De Click’. Mensen met een motorische en/of psychische beperking nemen deel aan de opleiding waarin zij leren hun hond op te leiden tot officiële hulphond. Ik heb jarenlange ervaringen opgedaan en werk intensief samen met Sanne Singer die de grondlegger is in Nederland van de zogenaamde teamtraining. Door kennis overdraagbaar te maken op vele (creatieve) begrijpelijke manieren hebben wij bijzondere processen tussen mensen en honden zien ontstaan. Samenwerking gebaseerd op wederzijds respect blijft mij raken.

Sinds 2016 ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer. Samenwerking is uitgebreid met ‘Hulphondenschool voor autisme’.
Mijn ervaring is dat voeding een belangrijke rol speelt binnen het opgroeien, opvoeden en onderhouden van een gezonde blije hond. Ook verantwoord spelen, veilig vervoer van de hond en andere benodigdheden voor de training, maken dit mogelijk. Met trots valt deze kennis samen onder 1 dak, in samenwerking met ‘Natuurlijk voor uw hond’ aan de Dijk van Bommenede 72 in Zonnemaire

 

Sinds maart 2017 ben ik aangesloten bij het keurmerk ‘het Gilde van Hondentrainers’
Bij een hondenschool die aangesloten is bij het Gilde weet u zeker dat u en uw hond in goede handen zijn. Alle instructeurs die bij deze scholen werkzaam zijn hebben een volledige opleiding genoten en worden door middel van bijscholing continu op de hoogte gehouden van alle nieuwste inzichten en trainingsmethoden op het gebied van honden. Dit wordt door het Gilde streng gecontroleerd.

Onze visie daarbij is dat het trainen en opvoeden van honden gebaseerd moet zijn op basis van duidelijkheid, consequent zijn, vertrouwen, samenwerking en het scheppen van een gevoel van veiligheid.
Een positieve trainingsmethode, zonder dwang, zorgt ervoor dat u en uw hond een fantastische relatie opbouwen. We leren de mensen op een leuke en ontspannen manier met de hond om te gaan en we leren de honden dat luisteren leuk is.