Workshop socialisatie Puppy hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Puppycursus

De workshop socialisatie puppy

Elk ras heeft zijn eigenschappen. Binnen elk ras zijn karakterverschillen. Kan jij het karakter van jouw pup inschatten?
Tijdens deze workshop oefenen we met diverse geluiden / zichtprikkels. Schrikt de pup? Hoe is zijn/haar herstel?
Naast inzichten mag je concrete handvatten verwachten voor de toekomst.

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen onder het genot van een kopje koffie/thee plus koek. Uiteraard ook met iets lekkers en gezond voor de pup.

Inschrijving vooraf is noodzakelijk, maximaal 3 pups per groepje. Kosten bedragen €17,50 per persoon/gezin.

Definitieve deelname na bevestiging in mail. VOL = VOL

Datum: 1 april 2023 van 09:00 tot 09:45  of van 10:30 – 11:15
Locatie: Dijk van Bommenede 72-74  Zonnemaire

Basiscursus hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Basiscursus Een Click met je hond.

.
De hond heeft de minimale leeftijd van 12 weken. Deze cursus bestaat uit minimaal 4 privélessen van 1,5 uur op diverse locaties, waarin altijd een afwisseling is van theorie en praktijk.

Tijdens deze cursus leert u:
– De lichaamstaal van uw hond verstaan.
– hoe een hond denkt en conclusies trekt
– op een voor hem/haar begrijpelijke wijze te communiceren.
– in te spelen op zijn/haar gedrag.
(Dit is vaak een omslag in ons denken. We kunnen pas goed samenwerken als we ons kunnen inleven in wat er zoal omgaat in het brein van uw hond.)
– Rekening houden met persoonlijke zones en territorium
– We besteden aandacht aan vaardigheden als zit, volg, af, hier komen en plaats
– Met name leert u deze vaardigheden te integreren in uw dagelijks leven. Deze manier voorkomt dat de hond een truc laat zien, maar ervaart als iets wat hoort bij het leven. Zie het als een afspraak; “Zo gaan wij met elkaar om.” Op een leuke en afwisselende manier, vanuit respect. Voor honden is het heel fijn om te weten waar zij aan toe zijn. Dat geeft zelfvertrouwen en maakt dat u een blije hond heeft die graag met u samenwerkt.

De cursus wordt ondersteund met diverse documenten om thuis na te kunnen lezen.

Daarnaast is het mogelijk om het lesboek ‘Een Click met je hond’ af te nemen. Dit boek is een exclusief exemplaar, uitgegeven door Het Gilde van Hondentrainers. Heel herkenbaar en helder beschreven door Jolien Schat.

Na deze cursus heeft u niet alleen een schat aan kennis over uw hond en zijn manier van denken en handelen, maar ook inzicht in het gedrag van uzelf en het effect op de hond zodat u op een hele prettige manier kunt samenleven.

Basiscursus hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Vervolgtraining Een Click met je hond.

.

Gedragstherapie hondenschool Frauke Kneepkens

Gedragstherapie

.

Probleem gedrag als uitvallen naar andere honden, opspringen bij bezoek, het kapot maken van spullen, angst, grommen, jagen, niet alleen thuis kunnen zijn… het schaadt vertrouwen en kan tot grote wanhoop leiden voor uzelf als ook uw hond. Mijn doel is achtergronden en oorzaken te achterhalen. Na het bezoeken, bestuderen en bekijken van de situatie, krijgt u eerlijk advies en mijn bevindingen schriftelijk toegestuurd.

..

Hondenschool Fraule Kneepkens Schouwen-Duiveland

Teamtraining hulphond

.
Wij werken nauw samen met Hulphondenschool Novi-CLiCK.

Novi-Click biedt teamtrainingen aan, waarbij u als deelnemer onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur, zelf de hond opleidt tot hulphond in uw eigen thuissituatie. Heeft u interesse, een fysieke of mentale hulpvraag en wilt u weten of uw hond geschikt is, laat het ons weten. Wij helpen u graag verder.

Hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Doelgericht samenwerken met schoolhond Joep

.
Joep geeft als schoolhond kinderen gelegenheid om wekelijks een hond terug te zien op school. Hierdoor kunnen kinderen de omgangsregels met honden in het algemeen onderhouden. Hun gedrag heeft invloed op de hond, een wisselwerking waar kinderen in het dagelijks leven veel profijt van hebben. Tevens is het mogelijk om individueel te werken met Joep.

Wat kan een schoolhond betekenen?

Als schoolhond kan Joep stap voor stap doelen realiseren afgestemd op de behoeften van een individueel kind. In de eerste plaats nodigt de hond uit contact te maken. Waar extra aandacht op school resultaten en problemen vaak een beladen gevoel kan geven, voelt de hulp van een schoolhond meer luchtig en speels. Een hond is puur, heel eerlijk en zonder enig oordeel belast. Hij maakt geen onderscheid tussen kinderen. Honden geven terug wat zij aangeboden krijgen en reflecteren op deze manier naar eigen handelen. Er zijn veel overeenkomsten te vinden in communicatie, maar ook in de manier van denken tussen kinderen en honden. Met name werken we aan zelfvertrouwen van kinderen, maar ook doorzettingsvermogen, assertiviteit en het overwinnen van angst. De hond biedt troost en wordt ingezet om met meer vertrouwen een leerkracht te delen in wat er omgaat in het kind. De doelen die kinderen behalen met de schoolhond zullen als vertaalslag weergegeven worden in hun eigen leerdoelen. De betreffende docent kan hiermee een ingang hebben gevonden om verdere stappen te kunnen maken.