Aanbevelingen

door onze deelnemers

Wij zijn trots op de kwaliteit die we bieden.
Wat onze deelnemers van onze cursussen vinden, leest u hieronder in hun ervaringen:

Een hele leuke hondenschool op Schouwen-Duiveland met een enthousiaste instructrice die veel kennis, vaardigheden en expertise in huis heeft. De training is op basis van positieve bekrachtiging. Er is altijd tijd om vragen te stellen en tips te krijgen die aansluiten bij je hond en jezelf. Het gedrag van Yara onze Bulgaarse dame die zonder moeder opgegroeid is, ben ik meer en meer gaan begrijpen. Leren in spelen op haar gedrag is mijn doel.

Door de vele tips van Frauke en het thuis oefenen is Yara haar aandacht ook op het oefenveld meer en meer op mij gericht. Ze kan zich ontspannen in de kleine lesgroep door de rust en ruimte die daar gecreëerd wordt. Haar zelfvertrouwen vergroot. Inclusief het bijbehorende plezier van de hond wat uiteindelijke het allerbelangrijkste is.

“Dogs do speak, but only to those who know how to listen.

Carla

met hond Yarah

…….. En toen kregen we opeens een Golden Retriever in huis. Nova, ze is 3 jaar, een vrolijke hond die het laatste jaar een beetje te weinig aandacht heeft gekregen. Ze trekt hard aan de riem en gaat erg haar eigen gang. En om nou te zeggen dat wij keien zijn in het opvoeden van een hond…..
Frauke heeft ons geleerd hoe je steeds met je hond in contact kunt blijven. En hoe we positief gedrag kunnen stimuleren door dat gedrag vooral te belonen. Onze jaszakken zitten tegenwoordig vol beloningsbrokjes! Stapje voor stapje vergroten we de uitdaging voor Nova. En het werkt! Haar gedrag verbetert met de dag.
Na de basiscursus zijn we nog niet waar we wezen willen, maar we hebben wel de handvatten om zelf verder te gaan.

Bedankt Frauke!

Anne Marijke en Nico

met Golden Retriever Nova

In april is het een jaar geleden dat ik examen deed met mijn tweede hulphond, Bob Marley de Harlekijnpoedel. Wij eindigden onze ‘teamtraining’ onder begeleiding van Frauke als instructeur bij hulphondenschool De CLiCK. Teamtraining omdat je als baas de hondentaal moet leren, een hond verstaat namelijk geen mensentaal.
De naam CLiCK snijdt aan drie kanten. Je traint met een clicker, moet een absolute klik hebben met je hond maar ook met je instructeur.
De klik met Frauke was er meteen. Wat Frauke typeert? Enthousiast, fanatiek, perfectionistisch, (super)creatief en vindingrijk, ervaring, mensen- én hondenkennis en dat alles overkoepeld door humor en duidelijkheid.

Een verrijking voor de hondenliefhebbers dat ze met haar eigen hondenschool ook haar kennis deelt met ‘niet-hulphonden’.

Angela

met hulphond Bob

Met onze Golden Jazz van 9 maanden zijn we 4 maanden geleden begonnen met een privé les van Frauke.
Jazz blafte de buurt bij elkaar en maakte alles kapot wat in zijn bereik lag!

Ik heb van Frauke geleerd hoe ik naar mijn hond moest kijken, wanneer geef ik hem een beloning, wanneer doet hij het goed, maar vooral wanneer doe ik het goed!!
De basis is er nu, en ondertussen werken we met 4 honden in de groep.
De combinatie theorie samen met praktijk oefeningen maken de lessen helder. En je behaalt ook echt resultaten als je thuis met je hond oefent.

Tijdens de les mag ook even de spanning eraf bij de honden, ze mogen heerlijk even achterelkaar aanrennen in een veilige omgeving.
Ook dan krijgen wij aanwijzingen waar wij op kunnen letten tijdens het spelen!

Jazz is inmiddels een heerlijke puber, maar in zijn gedrag veel evenwichtiger en rustiger. En het belangrijkste onze band samen is enorm versterkt.

Gisela de Looze

met hond Jazz

Noa en ik zitten sinds november bij Frauke op haar hondenschool op het sportveld in Zonnemaire en dat is erg leerzaam en gezellig. Zoals te zien op de foto heeft Noa er veel plezier in.
Je kan zelf aangeven wat je wilt leren. Dat kan zijn een eigen hulphond opleiden, of werken aan gedragsverandering die je hond heeft ontwikkeld doordat je als baas onbewust iets niet op de juiste manier hebt aangepakt.
Frauke leert je je hond lezen en leert je wat je moet doen voordat honden elkaar in de haren vliegen of kinderen onnodig worden gebeten e.d.

Onlangs hebben we met een groepje cursisten in Zierikzee op de markt les gehad, waar je het geleerde in de praktijk mag toepassen.
Noa en ik leren nu met clickertraining een sok uit trekken. En het is werkelijk schitterend om te zien hoe dat in z’n werk gaat…

Janny

met hond Noa.

Sinds november 2016 zijn wij eigenaar van een Rottweiler pup, die luistert naar de naam Duca. Ze is onze tweede Rottweiler.
We hebben gekozen voor de puppy cursus bij Hondenschool Frauke Kneepkens, omdat we met onze eerste Rottweiler wat problemen hadden. Zij heeft ons daar toen erg goed bij geholpen en ze heeft ons geleerd hoe we op de juiste manier met onze hond om moeten gaan. Nu met de nieuwe pup zijn we weer bij haar op cursus. Frauke geeft goede begeleiding op maat, leert ons zelf nadenken hoe we op de juiste manier met onze pup om moeten gaan. Op deze manier hopen op we een goed opgevoede hond, die een plaats in ons gezin heeft en gezag heeft voor haar baasjes.

Tannie

met hond Duca

Ik weet nog dat je mij instructies gaf voor mij en Borretje. Dat heeft ons héél goed geholpen, we zijn vrienden voor het leven!
Groetjes Truus

Truus

met Borretje

Wij stellen uw mening zeer op prijs. Mail ons uw ervaringen en wij zetten hem hier online.

U

en uw hond

Wij stellen uw mening zeer op prijs. Mail ons uw ervaringen en wij zetten hem hier online.

U

en uw hond