Groepslessen

Puppy cursus hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Puppycursus

De puppycursus wordt gegeven in klein groepsverband van maximaal 4-5 pups in de leeftijd vanaf 7 t/m 16 weken. De cursus biedt een 4-tal lessen aan met praktijk en theorie. U leert uw pup kennen in zijn/haar behoeften en hierop in te spelen. Elke pup heeft eigen aandachtspunten in de socialisatie periode die individueel aanbod komen. Spelenderwijs de wereld ontdekken, dat is waar de nadruk op ligt. Positieve benadering naar uw pup. Met hierbij inzicht in gedrag voor u als kersverse eigenaar. Elke les is er ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen omtrent uw pup over o.a. de omgang met hem/haar, het gedrag, de socialisatie, over voer en beloningen, of problemen die u ervaart. Heeft u vooraf al vragen waarop u graag eerder antwoord heeft stel die dan via email, want voorkomen van probleemgedrag is beter dan genezen. Bij deze cursus ontvangt u ter ondersteuning van de praktijk ook een lesboekje waarin diverse praktische zaken aan bod komen die u helpen uw pup te begeleiden en te socialiseren.

Elke vrijdagochtend van 9.30u tot 10.15u. Starten kan bijna elke week*. U stroomt dan in en rouleert mee in het cursus programma.

Let op: Neem alstublieft dan ook het entingenboekje van uw pup mee. Voor puppylessen geldt dat in overleg, bij verhindering van de cursist, er maximaal 1 les kan worden ingehaald in de aansluitende volgende cyclus

Wanneer verschillende gezinsleden de cursus willen volgen kan dat. Let wel, per les maximaal 1 begeleider (vanaf 8 jaar onder begeleiding van een ouder/verzorger) voor uw pup.

Aanmelden

Basiscursus hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Basiscursus Een Click met je hond.

Deze cursus wordt gegeven in klein groepsverband van 4 cursisten. De hond heeft de minimale leeftijd van 12 weken. Elke les duurt 1,5uur waarin altijd een afwisseling is van theorie en praktijk. Tijdens deze cursus leert u de taal van uw hond verstaan. U leert helder te communiceren met uw hond en vanuit die basis in te spelen op gedrag. Vaardigheden als zit, volg, af, hierkomen en plaats komen aan bod. Bij deze cursus hoort het lesboek ‘De Click met je hond’ uitgegeven door Het Gilde van Hondentrainers, met veel aspecten helder beschreven door Jolien Schat. Een boek dat ook als naslagwerk gebruikt kan worden.
Praktisch leert u beloningen toe te passen volgens een systeem wat u op- en afbouwt. Na deze cursus heeft u zoveel inzicht in het gedrag van uzelf en uw hond dat u op een hele prettige manier kunt samenleven. Deelname sluiten wij af met een certificaat.

Om effectiever en continuïteit te geven aan het aanleren van de vaardigheden en gewenste gewoontes wordt een basiscursus 2 x per week gegeven. Deze lessen worden gegeven op dinsdag- en donderdagavond van 19:30 – 21:00 uur. Vanwege de winterperiode wordt vanaf 23 sept  de cursus 1 x per week gehouden en wel op zaterdag- en woensdagochtend van 09:30 tot 11:00.

Komende cursusdata start basiscursus  

  • Dinsdag- en donderdagavond vanaf 29 Augustus 2017 (Vol)
  • Zaterdagochtend vanaf 16 sept 2017 (Vol)
  • Woensdagochtend vanaf 8 november 2017 (1 x per week)

Aanmelden

Workshop Kennis en Appel Hondenschool Fraule Kneepkens Schouwen-Duiveland

Workshop 'Kennis & appel'

Heeft u een fijne hond die u graag net even beter wilt begrijpen? Vindt u het prettig om in klein groepsverband in korte tijd handvatten en inzichten te krijgen? Dan biedt deze workshop uitkomst. Een pakket van 4 lessen van 1,5 uur. Praktijk en theorie wisselen zich af.
U leert gewenst gedrag te belonen, lichaamstaal te herkennen, begrijpelijk te communiceren naar uw hond en ongewenst gedrag zinloos te maken.
In enkele gevallen adviseer ik eerst een privéles voorafgaand aan deze workshop. De workshop wordt gegeven op de woensdag ochtend van 09:30 tot 11:00 uur

Komende cursusdata start Workshop ‘Kennis & appel’ 

  • Woensdagochtend 30 Augustus 2017

Neem voor meer informatie gerust contact op.

Aanmelden

Vervolgcursus Hondenschool Schouwen-Duiveland

Vervolg cursus in klein groepsverband. Waar de in de basiscursus opgedane kennis verder in de praktijk op speelse wijze worden onderhouden en uitgebouwd. Hieraan deelnemen is alleen mogelijk ná de basiscursus gevolgd te hebben.

Cursus wordt gegeven op de donderdagmiddag, 8 lessen van 75 min. van 13:15 tot 14:30

Komende cursusdata start Vervolgcursus 

  • Donderdagmiddag 31 Augustus 2017 (vol )
  • Donderdagmiddag 26 Oktober 2017

Aanmelden

Belangrijk

Neem voor uw pup/hond een eigen kleedje mee om eventueel tijdens de theorielessen op te kunnen liggen

Zorg voor voldoende beloningen voor uw pup/hond. Denk aan diverse kleine ‘hap-slik-weg’ koekjes.
Vergeten? Trainertjes in diverse varianten/smaken zijn, tegen betaling,verkrijgbaar op de school. Zo ook geschikte puppylijnen ( 1,80 m) en eventuele andere benodigdheden.

Indien uw hond loops is neem dan eerst even contact met ons op om waar mogelijk de cursusdeelname te verplaatsen

Om spelende kinderen in ons omliggende terrein te vriend te houden, het dringende verzoek om ontlasting van uw pup/hond op te ruimen.

Voor groepslessen (behalve puppylessen) geldt dat deze niet verzet kunnen worden op individueel verzoek.

De koffie/thee staat klaar!

Het Gilde van Hondentrainers Schouwen-Duiveland, Zeeland