Groepslessen

Puppy cursus hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Puppycursus

De puppycursus wordt gegeven in klein groepsverband van maximaal 6 pups in de leeftijd vanaf 7 t/m 16 weken. De cursus biedt een 4-tal lessen aan met praktijk en theorie. U leert uw pup kennen in zijn/haar behoeften en hierop in te spelen. Elke pup heeft eigen aandachtspunten in de socialisatie periode die individueel aanbod komen. Spelenderwijs de wereld ontdekken, dat is waar de nadruk op ligt. Positieve benadering naar uw pup. Met hierbij inzicht in gedrag voor u als kersverse eigenaar. Elke les is er ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen omtrent uw pup over o.a. de omgang met hem/haar, het gedrag, de socialisatie, over voer en beloningen, of problemen die u ervaart. Heeft u vooraf al vragen waarop u graag eerder antwoord heeft stel die dan via email, want voorkomen van probleemgedrag is beter dan genezen. Bij deze cursus ontvangt u ter ondersteuning van de praktijk ook een lesboekje waarin diverse praktische zaken aan bod komen die u helpen uw pup te begeleiden en te socialiseren.

Zaterdagochtend van 9:00 – 09:45 U stroomt in en rouleert mee in het cursus programma. Deze wordt gegeven door Frauke Kneepkens.

  • Wegens het grote aantal aanmeldingen zitten op dit moment alle groepslessen vol t/m december 2018 !! Er is mogelijk nog wel af en toe ruimte voor privélessen. U start dan in de thuissituatie om het karakter en de behoeften goed te leren kennen en op in te leren spelen.
  • Inschrijven voor een puppycursus kan alleen in onderling overleg. Stuur ons een email dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Let op: Neem de 1e les alstublieft ook het entingenboekje van uw pup mee. Voor puppylessen geldt dat in overleg, bij verhindering van de cursist, er maximaal 1 les kan worden ingehaald in de aansluitende volgende cyclus

Wanneer verschillende gezinsleden de cursus willen volgen kan dat. Let wel, per les maximaal 1 begeleider (vanaf 8 jaar onder begeleiding van een ouder/verzorger) voor uw pup.

Aanmelden

Basiscursus hondenschool Frauke Kneepkens Schouwen-Duiveland

Basiscursus Een Click met je hond.

Deze cursus wordt gegeven in klein groepsverband van 4 cursisten. De hond heeft de minimale leeftijd van 12 weken. Elke les duurt 1,5uur waarin altijd een afwisseling is van theorie en praktijk. Tijdens deze cursus leert u de taal van uw hond verstaan. U leert helder te communiceren met uw hond en vanuit die basis in te spelen op gedrag. Vaardigheden als zit, volg, af, hierkomen en plaats komen aan bod. Bij deze cursus hoort het lesboek ‘De Click met je hond’ uitgegeven door Het Gilde van Hondentrainers, met veel aspecten helder beschreven door Jolien Schat. Een boek dat ook als naslagwerk gebruikt kan worden.
Praktisch leert u beloningen toe te passen volgens een systeem wat u op- en afbouwt. Na deze cursus heeft u zoveel inzicht in het gedrag van uzelf en uw hond dat u op een hele prettige manier kunt samenleven. Deelname sluiten wij af met een certificaat.

Na de herfstvakantie wordt de basiscursus 1 x per week gegeven en wel op zaterdag of woensdag ochtend van 10:00 tot 11:30. De zomercursus is 2 x per week op dinsdagavond 19:30 – 21:00 uur én zaterdagochtend 10:00-11:30

Komende cursusdata basiscursus  

  • 24 Oktober 2018 ( VOL)  ( 1 x per week op woensdagochtend)
  • 5 Januari 2019

Aanmelden

Workshop Kennis en Appel Hondenschool Fraule Kneepkens Schouwen-Duiveland

Workshops

Op dit moment staat er even geen workshop gepland

Stuur een email als u op de hoogte gehouden wilt worden of houd deze website in de gaten

Aanmelden

Vervolgcursus Hondenschool Schouwen-Duiveland

Vervolg cursus in klein groepsverband. Waar de in de basiscursus opgedane kennis verder in de praktijk op speelse wijze worden onderhouden en uitgebouwd. Hieraan deelnemen is alleen mogelijk ná de basiscursus gevolgd te hebben.

Cursus wordt gegeven op de zaterdagochtend, 8 lessen van 60 min. van 10:30 tot 11:30

Komende cursusdata start Vervolgcursus 

  • 27 Oktober (VOL),  cursus wordt gegeven door Carla de Reus.
  • 5 januari 2019

Aanmelden

Belangrijk

Neem voor uw pup/hond een eigen kleedje mee om eventueel tijdens de theorielessen op te kunnen liggen

Zorg voor voldoende beloningen voor uw pup/hond. Denk aan diverse kleine ‘hap-slik-weg’ koekjes.
Vergeten? Trainertjes in diverse varianten/smaken zijn, tegen betaling,verkrijgbaar op de school. Zo ook geschikte puppylijnen ( 1,80 m) en eventuele andere benodigdheden.

Indien uw hond loops is neem dan eerst even contact met ons op om waar mogelijk de cursusdeelname te verplaatsen

Om spelende kinderen in ons omliggende terrein te vriend te houden, het dringende verzoek om ontlasting van uw pup/hond op te ruimen.

Voor groepslessen (behalve puppylessen) geldt dat deze niet verzet kunnen worden op individueel verzoek. een nieuwe cursus wordt alleen gestart bij voldoende cursisten.

De koffie/thee staat klaar!

Het Gilde van Hondentrainers Schouwen-Duiveland, Zeeland